top of page

onze werkwijze

HOE WE TE WERK GAAN

Als je je bloemen wil laten vereeuwigen dan is het belangrijk dat wij je bloemen zo snel mogelijk ontvangen. De bloemen worden bij ons op speciale wijze gedroogd en behandeld. We zorgen zo goed mogelijk voor jou bijzondere bloemen. Bij het drogen komen evt. beschadigingen of zwaktes vaak pas naar boven. Het is een proces wat een aantal weken in beslag neemt, Daarom is het belangrijk om op tijd je datum vast te leggen en je wensen met ons te bespreken. Voor rouwwerk zijn er altijd last-minute mallen beschikbaar.

IMG_8898.jpg
Rozen in giethars als kunstwerk

VERZENDING

Zodra je klaar bent met de bloemen dan is het belangrijk dat ze zo snel mogelijk onze kant op komen. (in ieder geval binnen 2 dagen). Je kunt ze verzenden (je krijgt dan speciale verzendinstructies), je kunt ze bij ons afleveren of we kunnen ze ophalen. (ophaaltarief €25,00 +€0,60 per km vanaf veldhoven)

BLOEMEN DROGEN

Als de bloemen bij ons aan zijn gekomen dan gaan we ze op foto en video vastleggen zodat we een goed beeld hadden van hoe het bloemstuk er uit zag. Dan gaan we ze stuk voor stuk klaarmaken voor het drogen. We drogen de bloemen in silica en houden rekening met de verschillende droogtijden. We checken de bloemen regelmatig. 

Wat belangrijk is om te weten is dat we vaak niet alle bloemen kunnen gebruiken. We drogen zoveel mogelijk en kijken bij het gedroogde resultaat welke bloemen er het beste uit zien zodat je stuk het beste eindresultaat zal krijgen.

Bij gedroogde bloemen komen beschadigingen en zwaktes die nog niet zichtbaar waren pas naar boven. En niet alle kleuren bloemen drogen even mooi. Zo kunnen witte bloemen vaak verschillende kleuren vertonen na drogen. Uiteraard kun je de bloemen ook gedroogd bij ons afleveren. Luchtgedroogde bloemen die al een tijdje in de kast liggen kunnen we nog prima gebruiken. 

Bloemen prepareren in silicagel
IMG_8889.png
Trouwboeket prepareren

ONTWERP BEPALEN

Wij hebben vooraf al besproken wat je mooi vindt en welke vorm we gaan gebruiken. Maar als de bloemen gedroogd zijn dan hebben we nog even contact. Ik maak een ontwerpvoorstel en na goedkeuring zullen we gaan beginnen met de gieting. Let op, na ontwerp gaan we hem namaken in de mal. Het is en blijft handwerk en niet ieder blaadje ligt nog exact op dezelfde plek. 

GIETEN & AFWERKING

We gaan het gieten starten. dit doen we laag voor laag met de beste epoxy. We werken in fases en werken met droogtijden. Het is mogelijk dat je de lagen in de zijkant van het stuk nog iets zou kunnen zien. Dit kunnen we helaas nooit helemaal voorkomen. Als het stuk klaar is dan halen we deze uit de mal en beginnen we met de afwerking. Als je stuk helemaal klaar is dan krijg je van ons bericht en zorgen we dat hij zo snel mogelijk jou kant op komt. 

Trouwboeket met luchtgedroogde bloemen in epoxy
bottom of page